Op donderdag 5 december 2024 start de inschrijving voor de verkiezing van Schoonmaker van het Jaar 2025: “We zorgen voor een verrassing, een surprise voor uitblinkende en gespecialiseerde hygiënehelden, onze schoonmaakTOPPERS, én voor schoonmaakTOPteams. Met jouw hygiënehelden, teams, opdrachtgevers en leveranciers werk je samen. Daarom hebben we voor de Schoonmaker van het Jaar-verkiezing 2025 gekozen voor het thema SAMENWERKING. Schoonmaakbedrijven en eigendiensten kunnen tot 1 februari 2025 maximaal 3 schoonmakers én 1 schoonmaakteam aanmelden.

“Met hun inschrijving zorgen midden, kleine en grote schoonmaakbedrijven en eigendiensten voor een verrassing voor hun uitblinkende schoonmaaktoppers en hun krachtige team. Op 1 februari kunnen zij hen berichten over de aanmelding met een door ons aangeleverd bekroningskaartje”, enthousiasmeert het organisatieteam Petra de Bruin en Esther van der Lelie.

De mens staat centraal
De mens staat zeker centraal bij de Schoonmaker van het Jaar verkiezing. Waarom? We kunnen niet zonder onze schoonmakers, specialisten, uitblinkers, ambassadeurs van het vak, dé hygiënehelden. Zij zijn onmisbaar. Zij zorgen voor een schone omgeving. Overal. Elke dag.

Petra: “Alle (gespecialiseerde) schoonmaakbedrijven zetten zich in voor het schoonmaakvak. Je werkt samen met jouw hygiënehelden, opdrachtgevers, leveranciers. En je hebt meer connecties. Daarom hebben we voor de Schoonmaker van het Jaar-verkiezing 2025 gekozen voor het thema Samenwerking én voor een uitbreiding van de verkiezing met de categorie teams. Jullie werken aan een taak, met een doel, een missie; je hebt elkaar nodig!”

Aanmelden is eenvoudig
Ieder schoonmaakbedrijf of eigendienst, met enkele tot duizenden medewerkers, kan zijn of haar schoonmakers (maximaal 3) en schoonmaakteam (maximaal 1) aanmelden. Jouw aanmelding kan van 5 december 2024 tot 1 februari 2025.

Esther: “Je kunt jouw 3 schoonmaaktoppers en 1 schoonmaakteam aanmelden door 8 simpele vragen met passie en vakkundigheid te beantwoorden. Een deskundig jury-elftal doet eerst een digitale, anonieme beoordeling op basis van kleine, midden en grote schoonmaakbedrijven en eigendiensten. De door de jury gekozen halve finalisten krijgen tussen medio februari tot eind maart 2025 bezoek van onze jury. In duo’s trekken zij door heel Nederland om schoonmaaktoppers en schoonmaakteams persoonlijk te jureren.”

Verrassend finalebericht
Esther en Petra: “Op 2 en 3 april zorgen we voor een volgende verrassing: we verblijden 5 schoonmaaktoppers en 3 schoonmaakteams persoonlijk op hun locatie. Waarom? De jury heeft hen gekozen om door te gaan naar de finale in juni 2025, hét verkiezingsfeest Samenwerking waar het om de mens draait. Want…

schoonmaakSTERREN zijn vaak onzichtbaar en onmisbaar. Altijd en overal.”

Dankbare samenwerking
De verkiezing van de Schoonmaker van het Jaar kan worden georganiseerd dankzij fijne supporters. Toeleveranciers, opleiders, producenten en (branche-)vereniging bij wie het ook dagelijks om de schoonmaker draait. Een aantal van hen steunt de verkiezing al voor het derde jaar. “Wij zijn hen enorm dankbaar voor hun warme en vertrouwde steun, die tot uiting komt in de waardering voor de schoonmakers!”, besluiten Petra en Esther. De namen van de supporters zijn te vinden op www.deschoonmakervanhetjaar.nl.