“Daags voordat de zomer begint, op 18 juni, is hét verkiezingsfeest Schoonmaker van het Jaar 2024. We laten de finalisten op die dag stralen, shinen, blinken. Dat verdienen ook alle andere schoonmakers en specialistisch reinigers, onze uitblinkende helden. Elke dag opnieuw. En op 18 juni in het bijzonder!”, onderbouwen de 3 presentators van het verkiezingsfeest Herman Busch, Gavin Raaijen en Antonio Kouwenberg. De Schoonmaker van het Jaar is net als de Oscar voor de filmindustrie de belangrijkste prijs voor de schoonmaakbranche. Dus… let’s shine!

Het is een oprechte erkenning voor de schoonmakers, want zij verdienen echt veel meer waardering en respect. Bijvoorbeeld van kantoormedewerkers, gasten, patiënten en/of cliënten. Waar je als mens ook naar binnenloopt, werkt of verblijft, je ervaart jouw beleving als een omgeving niet schoon is of er ligt troep op de grond. Daar stoor je je dan aan. Kijk eens met een andere bril naar schoonmaak, kijk positief en met respect naar alles wat schoon is. Ook naar de schoonmaker; zo’n 150.000 in Nederland.

Samen beleven, stralen en shinen
“Op 18 juni vindt zo’n positief evenement plaats, het verkiezingsfeest Schoonmaker van het Jaar. Het wordt écht een summer chic-party in de Arena met finalisten en hun familie, collega’s, opdrachtgever en werkgever. De loper ligt al uitgerold bij i-team Global in Eindhoven en soulzanger Steffen Morrison zorgt voor de muzikale noot. Samen het gevoel van de imposante Oscar-uitreiking beleven, dat gaat ons lukken!”, overtuigen presentator Herman Busch en co-hosts, Antonio Kouwenberg en Gavin Raaijen.

Schoonmakers zorgen voor een schone omgeving,
dus voor jouw positieve beleving.
Dat geeft jouw energie.
Het laat je stralen.

Verbinding met mensen
“Schoonmakers staan dagelijks in verbinding met opdrachtgevers, met mensen die zij een schone omgeving bieden. Of het nu gaat om het openbaar vervoer of de zorg, op kantoor of in een restaurant: de schoonmakers zorgen voor welzijn en ‘wel voelen’. Overal. Elke dag opnieuw. Hun inzet leidt tot een positieve impact op ieder mens, in welke omgeving dan ook”, onderbouwt Herman Busch, de anchor-man van het verkiezingsfeest, met passie, betrokkenheid en ruim 40 jaar een mensen-mens in de schoonmaakbranche.

Verbinding met de basis
“In de schoonmaak begint alles met het goed organiseren van de processen en afspraken. Als er op de werkvloer rust en overzicht is, kun je als schoonmaakbedrijf pas écht doorgroeien. Mijn doel is om elk mkb-schoonmaakbedrijf de mogelijkheid te geven om op een eenvoudige en betaalbare manier de processen te digitaliseren en mee te gaan in alle nieuwe (noodzakelijke) ontwikkelingen. Vooruitgang begint bij inzicht. We werken in een uitdagende branche, dus het is fijn als er met jou wordt meegedacht. Waar de behoefte ligt in de branche, springen wij erop af.” Op 18 juni, tijdens het verkiezingsfeest, is ook Antonio Kouwenberg co-host van Herman. Antonio is 24 jaar, bijna 3 jaar kartrekker van Klien-IT-Systems en al 10 jaar ervaring in de schoonmaakbranche: “Interessant, divers, uitdagend”, beschrijft Antonio. 

 Kijk eens met een andere bril naar schoonmaak

Verbinding met schoonmaken
Co-host Gavin Raaijen is bekend van TikTok, de cleanfluencer heet Gavin Cleany.  Gavins passie voor de schoonmaak blijft gedreven door zijn rol als key account manager bij VDMI Van Dam Bodegraven en Multifill, waar hij zich bevindt aan de bron van het ontwikkelen, bereiden, afvullen en verpakken van reinigingsmiddelen. “Ik vind het belangrijk om niet alleen de beste schoonmaakoplossing te laten zien, maar ook om uit te leggen waarom product A wel werkt en product B niet. Dan blijft het de kijkers bij.” De finalisten én kijkers enthousiasmeert en motiveert Gavin ook: “Ik heb de hele serie van de finalisten 2024 gezien: Van schoonmaakSTER naar filmSTER. Ik kijk uit naar het evenement op 18 juni. Maar even wat anders… zie ik je daar? 😁. “

Verbinding met finalisten
Wie wint dit jaar de gouden wisselbeker? Cristina Domingues Fortuna van Vebego Cleaning Services, Delfina do Nascimento Ferreira van EW Facility Services, Ghazi Moussi van CSU Cleaning Services, Henk Graman van Breedweer, Jan Harkema van SVP Schoonmaak, Marianna Wijnands van Groenoord Cleaning Services, Martine Verdonck van Center Parcs Kempervennen, Nancy Meijer van Blankers Schoon en Santa Williams van Victoria Schoonmaak maken kans.

Esther van der Lelie en Petra de Bruin, de organisatoren van de Schoonmaker van het Jaar kijken ook uit naar het verkiezingsfeest: “Na 3 jureringsrondes met 93 aangemelde uitblinkers en 24 jurybezoeken zijn zij dé finalisten 2024. Zij betreden op 18 juni het cleaning wonderland én het podium. Hoe spannend is dat? Heel spannend!”