En de winnaar is… Jan Harkema van SVP Schoonmaak, met runner-ups Martine Verdonck van Center Parcs Kempervennen en Nancy Meijer van Blankers Schoon. Jan behaalde de felbegeerde titel Schoonmaker van het Jaar 2024 op 18 juni in de muzikaal bruisende Arena van i-team Global in Eindhoven. Jan ontving de gouden wisselbeker van Chantal van Lieshout van Schoonmaakbedrijf Succlean B.V. en Marcel de Looze van EW Facility Services, de runner ups van Frits Bronstijn, Schoonmaker van het Jaar 2023.

Tijdens het jurybezoek toonde Jan zijn rijdende werkauto – zelf ingericht, alles op orde – waarmee hij naar 10 objecten rijdt. Jan is positief over zijn werkgever SVP Schoonmaak en over het vak: “Het vak is zo mooi. Als ik eerder had geweten hoe mooi dit werk is, had ik eerder willen overstappen.”

Martine Verdonck behaalde de 2e plaats en rijdt elke werkdag 1 uur heen en 1 uur terug om op haar werk te komen: “Center Parcs Kempervennen is haar tweede thuis. Haar multifunctionele inzet is een belangrijke schakel in het schoonmaakproces en gastbeleving”, stelt de jury. Nancy Meijer van Blankers Schoon won de 3e prijs: “Als je hier binnen komt, zorgt Nancy dat alles schoon is, in orde, tiptop, spic en span. We willen haar niet kwijt”, complimenteert haar opdrachtgever BRB. Jury: “Ze staat altijd klaar en de kwaliteit is top. Een topcollega!”

Alle finalisten, de stralende schoonmaakSTERREN, zijn bekroond en beloond met prachtige prijzen van de partners van de Schoonmaker van het Jaar-verkiezing. Hun familie, collega’s, werkgever en opdrachtgevers genoten van een schitterend en onvergetelijk feest met veel aandacht, heel veel waardering en nog meer respect. De schoonmakers verdienen het. Let’s shine!