“Tot en met 5 april bezoekt ons jury-elftal 24 halvefinalisten op basis van hun onderscheiding, positiviteit, passie, uitstraling, hun favoriete schoonmaakmiddel/-materiaal/-machine en meer. De jury gaat op pad in duo’s, dus 2 juryleden jureren de uitblinker op zijn of haar locatie. Het elftal oordeelt 6 eigendiensten, 6 grote schoonmaakbedrijven (> 750 medewerkers), 6 middenbedrijven (50 tot 750 medewerkers) en 6 kleine schoonmaakbedrijven (< 50 medewerkers). Natuurlijk willen én gaan we dé Schoonmaker van het Jaar bekronen met een unieke vaktitel. Op dinsdag 18 juni wordt het een echt Let’s shine-feest, waarin de schoonmakers centraal staan. Voor hun aandacht. Uit respect. Daar verheugen we ons enorm op”, vertellen de verkiezingsorganisators Esther van der Lelie en Petra de Bruin.

Ter voorbereiding op de selectie hebben Esther en Petra alle ingezonden online formulieren geanonimiseerd. “We hebben de namen van de bedrijven weggepoetst, en de grootte van het bedrijf aangevuld, ook om kleinere schoonmaakbedrijven of eigendiensten net zoveel kans te geven op een nominatie voor een jurybezoek als een groot schoonmaakbedrijf of instelling. Uitgangspunt voor de uiteindelijke selectie van de kandidaten is, diegenen die de hoogste cijfers en meeste stemmen van de jury krijgen en van elk bedrijf/organisatie maximaal één genomineerde kandidaat, zodat er zoveel mogelijk bedrijven/organisaties meedingen naar de 10 finaleplaatsen op 18 juni.”