Interclean organiseert iedere twee jaar de Innovation Award. Dit jaar hebben zij een extra award geinitieerd: de Cleaners Choice Award. Met in de jury niemand minder dan de finalisten van onze verkiezing. Want als vakmensen belichten zij een beoordeling echt vanuit de praktijk.

Op 18 april kwamen meerdere finalisten van 2023, waaronder de Schoonmaker van het Jaar, Frits Bronstijn, en finalisten 2024 naar Amsterdam om hun stem uit te brengen. Het was best spannend, zo’n eerste keer, maar die spanning sloeg snel om in daadkracht.

Na een inleiding van Esther van der Lelie en toelichting op de jurering van Robert Stelling, wisten de dames en heren precies wat er van hen werd verwacht. Ieder gaf een oprechte en onderbouwde mening over de innovaties die zij te zien kregen. Uiteindelijk werden de winnaars per categorie én een overall winnaar gekozen. Wie dit zijn? Dat blijft nog geheim tot 14 mei!
Na het juryberaad volgde een heerlijk diner in het RAI restaurant.

Dank aan het team van Interclean voor hun gastvrije ontvangst en de organisatie. En vooral dank aan alle finalisten en hun begeleiders voor hun komst naar Amsterdam en ieders bijdrage. We ontmoeten jullie weer op 14 mei!