We stellen jou graag aan het nieuwe jurylid Henk Cornelisse voor. Met 3 vragen: wie ben je en wat doe je, wat is jouw passie voor schoonmaak, en waarom ben jij jurylid van de verkiezing van de Schoonmaker van het Jaar. Maak kennis met de 3e van de vier nieuwe juryleden.

Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Henk Cornelisse. Naast het adviseren binnen een breed facilitair werkveld ben ik redacteur van het vakblad Clean Totaal en columnist bij Women in Cleaning en Schoonmaakjournaal. Voorts schrijf ik voor (regionale) kranten, ben ik voorzitter van een vereniging van eigenaars, alsmede voorzitter bij voetbalvereniging FC Drunen. Auteur van enkele boeken waarvan Glamour & Intriges en Aangerand!, de meest recent verschenen boeken.

Wat is jouw passie voor schoonmaak?
Ooit in deze branche begonnen als loonadministrateur en via hoofd P&O uiteindelijk opgeklommen tot algemeen directeur. Mijn passie betreft vooral de mens achter het product. Een verscheidenheid aan mensen met een veelheid aan nationaliteiten, die prima samenwerken. Deze passie heeft er mede toe geleid dat ik destijds de (onbezoldigde) oprichter was van de Dagschool voor Schoonmakers en de eerste Dienstenwinkel (particuliere markt) in Nederland. Met als doel de aandacht voor het schoonmaakvak én het respect voor de schoonmaker te verbreden.

Waarom ben jij jurylid van de verkiezing van de Schoonmaker van het Jaar?
Omdat ik de arrogantie heb om te denken verstand te hebben voor wat betreft de inhoudelijkheid van dit vak, en vooral ook het kapsones heb om te denken te weten wat de schoonmaker bezig houdt om in dit prachtige vak te excelleren. Maar zonder gekkigheid: wie wil nu niet plaatsnemen in een jury met als doel de schoonmaker een welverdiend en stralend podium te bieden?