We stelden jurylid Frans Tijsse Klasen drie vragen: wie ben je en wat doe je, wat is jouw passie voor schoonmaak, en waarom ben jij jurylid van de verkiezing van de Schoonmaker van het Jaar. Maak kennis met de 2e van de vier nieuwe juryleden.

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Frans Tijsse Klasen, adviseur en trainer in de schoonmaakbranche. Ooit begonnen als techneut met het repareren van schoonmaakmachines. Via leveranciers van middelen en materialen en een managementfunctie bij een schoonmaakbedrijf nu al weer heel wat jaartjes zelfstandig. Tegenwoordig houd ik me bezig met interim werkzaamheden en met trainen, examineren en adviseren.

Wat is jouw passie voor schoonmaak?
Wat blijft, is telkens weer de voldoening wanneer alles ‘spic en span‘ achtergelaten kan worden. De omstandigheden creëren om dit gezamenlijk te bereiken is elke keer opnieuw dé uitdaging. Het proces monitoren, overzien en op de juiste manier managen is de sleutel tot succes hierin. Door training, coaching en ondersteuning op de werkvloer wil ik mijn bijdrage leveren aan een schone en hygiënische (werk)omgeving.

Waarom ben jij jurylid van de verkiezing van de Schoonmaker van het Jaar?
Als eerste was ik verrast maar ook vereerd toen de vraag kwam om jurylid te worden. Schoonmaakmedewerkers monitoren en examineren doe ik al een hele tijd, maar vanuit deze rol is dit toch weer een extra dimensie! Onlangs nog Frits, De Schoonmaker van het Jaar 2023, in mijn lesgroep gehad; inmiddels is Fritsgeslaagd voor het RAS erkende vakdiploma: ‘Stations -en Perron reiniging’. Daar doen we het voor!