Op 1 januari 2024 start de inschrijving voor de Schoonmaker van het Jaar-verkiezing: “Voor onze schoonmaakSTERREN knallen we het nieuwe jaar in. Het aanmelden van jouw uitblinker(s) kan tot 14 februari, Valentijnsdag. Op deze verrassingsdag kun je jouw uitblinker(s) verblijden en laten ‘shinen’ met een door ons aangeleverd verrassingskaartje”, enthousiasmeert het organisatieteam Petra de Bruin en Esther van der Lelie.

Aanmelden is eenvoudig
Vul het formulier met slechts een handje vol vragen in. Je hoeft dus geen lange teksten te schrijven, wel oprechte antwoorden te geven met de passie, vakkennis, specialismen, flexibiliteit, hospitality en collegialiteit van jouw uitblinker(s).

Je kunt maximaal 3 uitblinkers aanmelden met de kans dat zij in de halve finale staan door het jurybezoek tussen 20 februari en 5 april.

Weer een verrassing
Esther en Petra: “Op 15 april zorgen we weer voor een verrassing: we verblijden jouw uitblinker persoonlijk en op hun locatie. Waarom? Zij zijn door van de halve finale naar de finale op 18 juni, hét verkiezingsfeest Let’s shine waar het om de mens draait. Want…

schoonmaakSTERREN zijn vaak onzichtbaar en onmisbaar. Altijd en overal.

Jureringsproces
Onze professionele en ervaren juryleden met mensen- en vakkennis maken een keuze uit de aanmeldingen op basis van anonimiteit. Dus zonder naam, bedrijfsnaam of mailadres.

De jurering wordt ingedeeld in 4 categorieën:
kleine bedrijven (< 50 medewerkers),
middenbedrijven (< 750 medewerkers),
grote bedrijven (> 750 medewerkers) en
eigendiensten.

De jury kiest in elk van deze 4 categorieën bedrijven en eigendiensten voor een jurybezoek. Het resultaat? De perfecte verdeling en vertegenwoordiging van onze schoonmaakbranche door de 10 finalisten op het podium op 18 juni. “Toen we startten, hebben we direct het aantal van 5 finalisten naar 10 gebracht. Door deze verdubbeling stonden alle categorieën met hun uitblinkers op het podium van het verkiezingsfeest op 20 september 2023. In 2024 en de komende jaren continueren we die veelzijdigheid en vertegenwoordiging.”

Interne voorbereiding
Om jullie interne verkiezing voor te bereiden, biedt de organisatie Schoonmaker van het Jaar-verkiezing een pakket aan met 4 opties voor de organisatie en promotie van jullie schoonmaakbedrijf of eigendienst:

  1. Let’s shine basis
  2. Let’s shine prof
  3. Let’s shine extra
  4. Let’s shine extra plus

Pak je organisatie- en promotiekans voor de landelijke finale van jouw uitblinker. Mail Petra en Esther: verkiezing@deschoonmakervanhetjaar.nl.

Thema 2024
Simply. The best was hét thema van 2023, omdat er te vaak te luchtig en te gemakkelijk over de schoonmaak wordt gedacht.

Let’s shine is het thema voor de verkiezing Schoonmaker van het Jaar 2024.
Waarom? Er zijn veel bijzondere mensen, veel bijzondere plekken, veel bijzondere beroepen. Schoonmaak is er één van. Want schoonmaak is de basis van en voor ons allemaal. Ons welzijn, onze welvaart.

Schoonmakers zorgen voor een schone omgeving, dus voor een positieve beleving. Overal. Altijd. Dat geeft positieve energie, het laat iedereen die dit beleeft stralen.

Daags voordat de zomer begint, op dinsdag 18 juni, is hét verkiezingsfeest #svhj2024. We laten de schoonmakers ook op die dag stralen, shinen, blinken. Dat verdienen alle schoonmakers, alle uitblinkers van Nederland.

Elke dag opnieuw. En op 18 juni in het bijzonder!