Of Schoonmakend Nederland ook dit jaar weer De Schoonmaker van het Jaar-verkiezing wil sponsoren? Natuurlijk willen wij dat. Sterker nog: we willen hoofdsponsor zijn. Waarom? Omdat het werk van onze schoonmakers alle waardering verdient. Iedere dag weer. Want zonder schoonmaak ligt onze samenleving letterlijk en figuurlijk stil.

Schoonmakers zijn onmisbaar voor het draaiende houden van onze maatschappij. Zij zorgen voor een schone en veilige omgeving in ziekenhuizen, scholen, kantoren, treinen, vliegtuigen, noem maar op. Hun bijdrage is – soms letterlijk – van levensbelang. En dat kan niet vaak genoeg verteld worden.
De verkiezing van de Schoonmaker van het Jaar helpt daarbij. Het zet alle schoonmakers en het schoonmaakvak in de spotlight. Het laat zien hoe divers, professioneel en betrokken onze branche is. Het geeft schoonmakers de erkenning die zij verdienen. En het inspireert anderen om ook voor dit mooie vak te kiezen.

Het thema van de verkiezing dit jaar is ‘Simply the best’. Dit thema benadrukt dat schoonmaken een vak is, dat niet iedereen zomaar kan doen. Schoonmakers moeten beschikken over kennis, vaardigheden en inzicht om elke ruimte hygiënisch schoon te maken. Zij moeten kijken, denken en doen om hun werkzaamheden binnen het gestelde tijdsbestek af te stemmen op de wensen en eisen van de klant. Dit vergt een hoge vorm van timemanagement, waar menigeen nog wat van kan leren.

Wij zijn trots op de 10 finalisten van de verkiezing De Schoonmaker van het Jaar. Zij vertegenwoordigen stuk voor stuk de 120.000 schoonmakers die zich iedere dag inzetten voor een schoon en veilig Nederland. Namens alle ondernemers in de schoonmaakbranche: dank je wel en heel veel succes! Voor ons zijn jullie nu al winnaars. Jullie zijn Simply the best!

Tamara van Ark
Schoonmakend Nederland