“Alle jongens zijn me even lief, maar deze man verdient het wel”, vertelt Frank Jonker, regiomanager TreinSchoon/Succes Schoonmaak en leidinggevende van Frits.

“Frits is onbeperkt inzetbaar. Ik moet regelmatig op de rem trappen, anders loopt hij zichzelf voorbij.” Frits werkt al 11 jaar bij Succes Schoonmaak uit Volendam en is een van de 500 medewerkers. Ik vind mijn werk fantastisch”, reageert finalist Frits Bronstijn.

Dat Frits veelzijdig en multi-inzetbaar is, concluderen Frank en de jury: “We hebben de bus van Frits gezien, ziet er top uit. Frits heeft zelfs een foto van z’n bus op zijn t-shirt staan. Trots! Frits is zeer betrokken, heeft veel kennis, is mantelzorger voor zijn vader en heeft een radiozender waarmee hij op zaterdagochtend Volendam blij maakt met Nederlandtalige muziek. Zijn betrokkenheid, kennis van zaken en het 100% goed willen doen, dat is Frits. Voorbeeld: hij neemt tijdelijk een pandje over van een collega. Er is wat gedoe over de sleutel, Frits belt zelf met de gemeente om te zorgen dat hij de juiste sleutel heeft, zodat het werk gedaan kan worden. Hij gaat voor 100%, nee zelfs 200% kwaliteit (hij heeft tijdelijke een uitstapje gemaakt naar een ander bedrijf, waar hij deze mentaliteit niet bij zijn collega’s zag en is toen weer snel terug gegaan naar Succes Schoonmaak. Frits is bescheiden maar praat graag over zijn vak. We hebben met plezier naar zijn verhalen geluisterd.”

Bekijk het filmpje van Frits: https://youtu.be/17c0-mXgr-8?si=hNxNH7nJpMT4gSge