André de Reus is lid van de raad van advies van de verkiezing van de Schoonmaker van het Jaar 2023. Hij zet zich daarnaast ook in als jurylid. Een rol die hem op het lijf is geschreven. We stellen André graag voor.

Wie kent hem niet, André de Reus?
Al 45 jaar kent hij het schoonmaakvak en waardeert André de mensen in onze branche. Je proeft zijn passie, zijn vakkennis, zijn toewijding om zich als vrijwilliger in te zetten voor een schoonmaak- en ondernemingsgerelateerde functies. In binnen- en buitenland. Terecht dat André in 2017 Koninklijk werd onderscheiden met een lintje: André is Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Daarom straalt André met trots en dankbaarheid op de foto tussen de juryleden van de Schoonmaker van het Jaar-verkiezing.

André in een notendop
André is oprichter en oud-directeur/eigenaar van schoonmaakadviesbureau ATIR, ontwikkelde mede de VSR-KMS meetmethode, was betrokken bij de ontwikkeling van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag in de Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf (het morele appèl voor opdrachtgevers, opdrachtnemers, werknemers en intermediairs om fatsoenlijke contracten af te sluiten en uit te voeren), was voorzitter van beroepsvereniging FMGezondheidszorg, was expert reiniging voor de internationale vrijwilligersorganisatie PUM (Programma Uitzending Managers), is namens SVS adviseur van het Erasmus+ Euro project desinfectie bij pandemieën en ergonomie van schoonmaakactiviteiten, was tot enkele jaren geleden lid van de raad van advies van opleider SVS én is dat nu van de Schoonmaker van het Jaar-verkiezing. En… André heeft in deze vakantiemaanden de meeste jurybezoeken afgelegd. Klasse!

André’s passie voor jou
“Alle eerbied voor de schoonmaker – want de schoonmaker is superbelangrijk – die vakkundig het werk moet kunnen doen in voldoende tijd. Ik heb veel respect voor hen en oog voor kwaliteit en vakmanschap van het schoonmaakwerk zijn daarbij onontbeerlijk.” André’s reactie op zijn Koninklijke onderscheiding: “De eer die ik ontvangen heb, draag ik op aan alle schoonmakers van Nederland! Zij zijn en blijven de belangrijkste schakel binnen ons vak, toch?!”