Vandaag stellen we jurylid Thijs Sluiter aan jullie voor. We waarderen zijn meedenken en inzet. Enkele halve finalisten zullen hem gaan ontmoeten!

Thijs is werkzaam bij zorgorganisatie Beweging 3.0, gevestigd in Amersfoort en actief in regio Eemland. “Hier ben ik verantwoordelijk voor de afdelingen schoonmaak en beheer & onderhoud. Elke dag zetten onze teams zich in voor een schone en veilige woon- en werkomgeving voor onze bewoners, collega’s en bezoekers.”

Hoe ben jij besmet geraakt met het schoonmaakvirus?

“Na het afronden van de hotelschool ben ik in 2007 gaan werken in de Amsterdamse hotellerie waar ik o.a. verantwoordelijk was voor de housekeeping afdeling. In 2010 heb ik de overstap gemaakt naar een facilitaire dienstverlener. Hier heb ik de fijne kneepjes en details van het schoonmaak vak geleerd.
Werken in de schoonmaakbranche is hartstikke leuk, afwisselend, uitdagend en geeft voldoening.”


‌Hoe is het jury-virus bij jou terechtgekomen?

“In 2022 ben ik gevraagd om als jurylid deel te nemen bij de Golden Service Awards. Het doornemen en beoordelen van kandidaten op papier, de bezoeken van de genomineerden op hun werklocatie tot aan de uitreiking van de winnaar, is een mooi en leuk proces. Ik ben dan ook blij dat ik nu als jurylid mag aansluiten bij de schoonmaker van het jaar verkiezing.”

Waarom vind jij de verkiezing van Schoonmaker van het Jaar belangrijk?

“Schoonmaken is een vak en vaak nog steeds onderbelicht in de samenleving. Door de schoonmaker van het jaar verkiezing creëren wij aandacht voor alle medewerkers in de schoonmaakbranche. En hoe leuk is het dat er een Award-show is om een de genomineerden extra in het zonnetje te zetten?!”

Nieuwsgierig naar wie nog meer in de jury van de verkiezing van de Schoonmaker van het Jaar deelnemen? Klik hier.