120 aanmeldingen zijn er ontvangen voor de verkiezing van de Schoonmaker van het Jaar. Een grote klus voor de jury om te beoordelen wie van dit grote aantal schoonmakers de échte kansmakers zijn. Concrete criteria helpen hen om de inschrijvingen objectief en secuur te beoordelen. We zijn dankbaar dat de jury deze belangrijke taak op zich neemt. Zes personen die zich hiervoor vrijwillig inzetten, omdat zij het schoonmaakvak waarderen en schoonmakers willen laten stralen. De jury bestaat uit zes personen. Graag stellen we hen aan jullie voor. Vandaag trappen we af met Jorine Heutink: 

Wie ben je en wat doe je?
“Ik ben Jorine Heutink, executive housekeeper Hotel Okura Amsterdam.
Mijn eerste ervaring in de schoonmaak was tijdens mijn stage, nu meer dan 35 jaar geleden in het Europa Hotel in Scheveningen. Ik vond toen en vind nog steeds de afdeling housekeeping één van de mooiste en meest dynamische afdelingen in een hotel. Met ruim 80 collega’s (meer dan 15 nationaliteiten ) zorgen we elke dag weer voor, niet alleen schone hotelkamers maar ook kamers die er perfect uit zien, schone algemene ruimtes, restaurants en werkplekken voor collega’s dit in nauwe samenwerking met front office en engineering.”

Wat is jouw passie voor schoonmaak?
“Pas als er niet meer wordt schoongemaakt wordt het pas duidelijk hoe belangrijk de bijdrage van schoonmakers is. Dit hebben we ook gezien in de Corona periode. Het wordt vaak onderschat maar het is een vak!”

Waarom ben jij jurylid van de verkiezing van de Schoonmaker van het Jaar?
“Een aantal jaar geleden ben ik gevraagd om deel te nemen aan de jury. Een eer! Op deze manier kan ik een kleine bijdrage leveren aan het in de schijnwerpers zetten van schoonmaak medewerkers. De bescheidenheid, de trots op hun werk en de betrokkenheid van de winnaars van de afgelopen jaar raakt mij elke keer weer. Ik hoop nog lang jurylid te mogen blijven.”

Wil je ook de andere juryleden Thijs, Fred, Marieke, Simone en Tirza beter leren kennen? Klik hier en blijf ons volgen.