Fred Singels is sinds 2022 jurylid bij de verkiezing van de Schoonmaker van het Jaar. “Ik ben benaderd door André de Reus en zo ben ik bij de verkiezing terechtgekomen.”

Wie ben je en wat doe je?
Fred Singels, 62 jaar, ± 30 jaar werkzaam in de schoonmaak, gestart als objectleider tot Rayonleider, commercie en vanaf 2003 in de advies wereld gestapt bij ATiR. In 2012 gestart als ZZP’er. huidige werkzaamheden zijn: opleiden, examineren, adviseren, controleren (VSR-KMS).”

Wat is jouw passie voor schoonmaak?
“Tijdens een sinterklaasfeest met de familie ben ik in gesprek gekomen met een zwager die op dat moment bij Asito werkte. Ik was opzoek naar iets anders. Ik werkte toen bij de Thuiszorg Groot Amsterdam bij de gespecialiseerde afdeling. De verhalen over de schoonmaak en de mogelijkheden die er zijn trok mij aan en zo ben ik gestart en besmet geraakt met het schoonmaakvirus.”

Waarom ben jij jurylid van de verkiezing van de Schoonmaker van het Jaar?
“Wat is een wereld zonder schoonmaak? Ik zeg wel eens in de cursussen die ik geef ‘laten wij als schoonmakers een week lang niet schoonmaken!’ Wat is dan het effect? Er is geen: onderwijs, gezondheidszorg, voedselverwerking, hotel, recreatie, transport et cetera meer mogelijk. De economie staat stil en ons welzijn zal er niet zijn. Met andere woorden, de wereld kan niet zonder schoonmakers en daarom verdienen alle schoonmakers aandacht en respect. Door de verkiezing is er deze aandacht en dat is goed voor alle schoonmakers.”

Wil je ook de andere juryleden Thijs, Marieke, Simone, Jorine en Tirza beter leren kennen? Klik hier en blijf ons volgen.