PerfectPlan is opleider en adviseur in de schoonmaakbranche. In haar rol als ‘gouden’ partner van de verkiezing van de Schoonmaker van het Jaar’ vertelt zij in een blog hoe opleiden bijdraagt aan het ‘shinen’ van schoonmakers.

“Onze dynamische branche kent verschillende en nieuwe uitdagingen die voortkomen uit wisselingen binnen de wetgeving (hallo invoer van nieuwe regels), de uitdagende arbeidsmarkt (hoe kom ik aan personeel?) en economische omstandigheden. Op een aantal van deze factoren heb je als werkgever weinig invloed, maar bij andere kan je door aanpassing van het bedrijfsbeleid de invloed ombuigen naar een positief resultaat. Zoals een personeelsbeleid met daarin aandacht voor het opleiden van medewerkers. Want opleiden wérkt en zorgt ervoor dat schoonmaakmedewerkers shinen en zij onze leefomgeving laten glanzen.

Opleiden werkt
Bij perfectPlan verzorgen wij met grote zorgvuldigheid opleidingen voor werknemers van bedrijven binnen de schoonmaakbranche. Dit doen wij op verschillende opleidingslocaties door heel Nederland, maar ook bij jou op locatie (de zogeheten in-company trainingen). Wij zijn ervan overtuigd dat delen vermenigvuldigt en dat samenwerking tot nog meer kennis en ervaring kan leiden. Daarom verzorgen docenten die dagelijks ‘in het veld’ werken onze opleidingen, zodat praktijk en theorie naadloos in elkaar overgaan. Dat onze manier van opleiden werkt, onderbouwen wij met mooie referenties. Zoals deze van Nieuw Leven Facility Groep:

“Al geruime tijd werken wij van Nieuw Leven Facility Groep tevreden samen met perfectPlan. Het contact met Claudia Cornelissen is goed en de lijnen zijn kort. Bij een incompany training is er altijd kans dat ze gezellig langs komt om te kijken hoe het gaat. Ook het steeds grotere aanbod van cursussen en trainingen maakt dat perfectPlan de Perfecte partner is om mee samen te werken”.

Steeds meer kennis en vaardigheden
Met onze opleidingen kunnen schoonmaakmedewerkers mooi hun ‘rugzak’ vullen met nog meer kennis en vaardigheden. Voor ieder hebben wij een opleiding die bij hem of haar past, onder meer de Basisvakopleiding Schoonmaak, Trappenhuisreiniging, Basisvakopleiding Vloeronderhoud, Hotel Schoonmaak, Taaltrajecten, VCA Basis & VCA – VOL. Verder geven wij trainingen als Persoonlijk Leiderschap en geregeld diverse Masterclasses.

“Als schoonmaakorganisatie zijn wij erg te spreken over het aanbod van de opleidingen en vooral over het meedenken naar passende oplossingen. In schoonmaakland moet alles gister al gebeurd zijn en heeft niemand tijd….. toch lukt het steeds weer om onze mensen op te leiden bij PerfectPlan.”
– Blue Groep

Het verschil maken
Voor ieder soort en formaat schoonmaakbedrijf hebben we een opleiding. Uiteraard denken wij graag mee over welke opleiding of training je het beste kunt inzetten voor jouw medewerkers. Van personeelsbeleid, gebruik van materiaal en middelen, financiële organisatie, et cetera. Door ons uitgebreide netwerk en ervaren team van docenten met verschillende disciplines in hun vakgebied kunnen we een mooi plan van aanpak maken en jou en jouw schoonmakers het grote verschil laten maken!

Wie weet komt één van jouw schoonmakers dan wel in aanmerking voor de titel van Schoonmaker van het Jaar. Wij zijn partner van deze verkiezing omdat wij weten en bijdragen dat schoonmakers zich optimaal inzetten voor onze hygiënisch schone omgeving. Met passie én kennis. Zij verdienen het om te shinen!

Join PerfectPlan!
Lijkt het je leuk om met of bij ons te werken? Om jouw schoonmaakkennis te delen en te zorgen dat deze zich vermenigvuldigt? Join perfectPlan! Via social media en onze nieuwsbrief houden wij jou op de hoogte van alle in-en outs binnen PerfectPlan en de schoonmaakbranche. Volg ons voor de laatste berichten of neem contact op voor persoonijk contact.

“Probably the best course ogranization I’ve had pleasure to learn under… teachers, locations, atmosphere were great. It’s like hitting a jackpot with PerfectPlan. I greatly advise to try yourself.”
Review van cursist

Claudia Cornelissen
Perfect Plan opleidingen en advies